Het importeren van huisdieren naar Nieuw Zeeland


 
image

Katten en honden kunnen mee naar Nieuw Zeeland, mits men aan gezondheidseisen en quarantaine bepalingen voldoet en afhankelijk van het land van herkomst. Andere huisdieren vallen onder andere regelingen en zijn veel minder makkelijk in te voeren. Voor paarden is er een afzonderlijke regeling.


Het verhaal van de import van onze rode kater Rakker kunt u lezen op deze pagina

Huisdieren

De NZ economie is van oudsher gebaseerd op landbouw en veeteelt. Minder dan 5% van de NZ bevolking is menselijk, de rest zijn dieren. De New Zealand regering is extreem voorzichtig wat betreft de import van dieren naar Nieuw Zeeland. Het wetgevende orgaan voor de import van dieren is het Ministry of Agriculture and Fisheries (MAF)

Katten en honden uit veel landen kunnen naar Nieuw Zeeland worden ingevoerd. Het is waarschijnlijk dat een bepaalde quarantaine periode geldt na aankomst. Hoe lang deze periode is hangt af van het land van herkomst en van welke stappen zijn ondernomen om aan de eisen van MAF te voldoen voor aankomst in Nieuw Zeeland. Voor bijna alle andere dieren zoals vogels, schildpadden en apen, is het niet mogelijk om ze in te voeren.

Katten en honden dienen een microchip te hebben of een permanente tatoeering en de identificatie details dienen vermeld te worden op ieder document dat de dieren begeleid tijdens import naar Nieuw Zeeland.
Voorafgaand aan de eigenlijke reis zijn diverse testen en inentingen nodig om een hond of kat te laten voldoen aan de eisen voor import.

Voor de import van een huisdier is de aanvraag van een Import Permit noodzakelijk. Een Import Permit kan verkregen worden van MAF nadat de boeking van de quarantaine faciliteit is gedaan en bevestigd.

Import Health Standards voor de import van honden en katten naar NZ vanuit gespecificeerde landen en territoria die erkend zijn als landen of territoria waar Canine Rabies (hondsdolheid) afwezig is of voldoende gecontroleerd, zijn verkrijgbaar via Biosecurity.govt.nz.

Quarantaine faciliteiten:

Er zijn 5 geregistreerde quarantaine faciliteiten in Nieuw Zeeland.

 

De onderstaande faciliteiten zijn geregistreerd en hebben toestemming om katten en/of honden op te nemen uit gespecificeerde landen:

Pethaven Quarantine Services

71a Homestead Road
RD1 Pokeno
Auckland
New Zealand

Eigenaar: Mrs. Robyn van den Brink
Ph/Fax +64 9 2336301
E-mail pethaven@xtra.co.nz
Website: www.pethavenkennels.co.nz
Dogs (12)

 

De onderstaande faciliteiten zijn geregistreerd en hebben toestemming om honden en/of katten op te nemen uit gespecificeerde landen:

Pussy Cat Lodge

29 Crowther Street
Avondale
Auckland
New Zealand

Eigenaar: Mr Gary Burch
Ph +64 9 828 3410
Fax +64 9 828 0455
Katten (24)

 

Qualified Pet Services

150 Airfield Road
Takanini
Auckland
New Zealand

Eigenaar: Mr Raymond Cheung
Ph +64 9 299 9539
Fax +64 9 299 9539
E-mail services@qualifiedpet.co.nz
Website: www.qualifiedpet.co.nz
Honden (36) en Katten (32)

 

Canterbury Quarantine Services Ltd

Highfield Road
Aylesbury
PO Box 23158
Christchurch
New Zealand

Eigenaars: Chris and Lindsey Ward
Ph +64 3 318 1279
Fax +64 3 318 1289
Email: wumba@xtra.co.nz
Website: www.canterburyquarantine.co.nz
Honden (30) en Katten (15)

 

Shado-Lans Quarantine Facility

773 State Highway One
R D 31
Levin
New Zealand

Eigenaars: Denise and John Clark
Ph +64 6 362 6184
Fax +64 6 362 6185
Email: shado-lans@xtra.co.nz
Website: www.shado-lans.co.nz
Honden (6) en Katten (4)

 

Honden zijn de enige huisdieren die u verplicht bent te registeren bij uw lokale Council, waar u ook de hondenbelasting kunt betalen.

Voor vragen over emigratie naar NZ bent u welkom om contact met ons op te nemen per E-mail